woensdag 19 december 2012

Spreuk - Vaert wel ...

'Vaert wel en levet schone'. In het kader van de aankomende nieuwjaarswensen wil ik er nu al één uitbrengen. Een wens voor iedereen maar in het bijzonder voor mijn 'kleine' broer van 16 jaar.

... en levet schone

Daarstraks had ik hem aan de lijn, enigszins moeilijk te verstaan wegens muziek op de achtergrond. Na de examens met de vrienden iets gaan drinken in een café waar ook ik als tiener kwam. Vieren dat die zware periode voorbij is en dan... wachten op 'den dag van het rapport'. Leuke en spannende tijden... .

Toen ik hem hoorde, besefte de oudste zus dat ze de broer meer en meer moet loslaten. Hij wordt nu eenmaal groot en zal ook zijn eigen schip gaan varen. 

Dus lieve broer... vaert wel en levet schone. Geniet van de jaren die eraan gaan komen, waarin amusement en plezier toch wel een prominente plaats innemen. En meer geregeld nog eens aan in de haven van je zussen. 

2 opmerkingen:

  1. Ooh, die vind ik nu echt schune!

    Te meer omdat ik ook een jongere broer heb - wel maar twee jaar jonger - maar ik hem alleen maar meer en meer heb leren appreciëren! Nu apetrots op hem en heb altijd het idee dat ik dat niet genoeg kan zeggen... :-)

    Schuun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awel ja, schoewn! Al moeten we over dat aanmeren toch nog eens klappen hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen