woensdag 2 januari 2013

Spreuk - Wat het vrouwke gaarne mag ...

'Wat het vrouwke gaarne mag eet het manneke elke dag'. Een spreuk met een culinair tintje, altijd gepast ten huize Tierlanntijntjes. Waarom deze spreuk nu net vandaag? Mijn manneke kreeg al drie dagen op rij dezelfde soep voorgeschoteld en morgen gebeurt dit naar alle waarschijnlijkheid opnieuw.

... eet het manneke elke dag

Voor het eindejaarsdiner kregen wij de opdracht om het voorgerecht te bereiden. Ik besloot iets simpel te maken waar je op voorhand van weet dat het lekker gaat zijn. Nog experimenteren op de laatste dag van het jaar... niets voor mij! Het werd een pittige pompoensoep met pikante balletjes. Soep van pompoenen is iets wat dit vrouwke zeer gaarne mag en de balletjes gekruid met curry zouden zorgen voor een feestelijk tintje.  

De soep was een succes! Van die aard zelfs dat ik vandaag gewoon dezelfde soep maakte van de halve pompoen die nog in de ijskast lag. Deze keer zonder balletjes... een ietwat jammere zaak volgens het manneke. Een voornemen voor dit jaar, meer soep met balletjes maken. Iets klein waar ik iemand hier in huis zeer blij mee kan maken! 

Voor de liefhebbers... het receptje van deze pittige soep met balletjes post ik één van de komende dagen. 

1 opmerking: