woensdag 6 februari 2013

Spreuk - Een vriendelijk gezicht ...

'Een vriendelijk gezicht draagt geen masker'. Over maskers gesproken, zaterdag vertrek ik in zeer goed gezelschap voor een paar dagen naar Bologna. Vanuit Bologna geraak je gemakkelijk in dé carnavalsstad van Italië. Dus ... Venetië, here we come!

Carnaval en Venetië gaan hand in hand samen. Het Carnevale di Venezia is dit jaar van start gegaan op zaterdag 26 januari en eindigt op dinsdag 12 februari. Carne vale, oftewel 'afscheid nemen van het vlees', dat staat centraal in deze periode! Tot aanstaande dinsdagnacht mag er overdadig gedronken, gegeten en gefeest worden, klokslag middernacht is het allemaal voorbij. De vastenperiode gaat dan in, 40 dagen lang, tot Pasen.

Ik ben altijd wel te vinden voor wat religieuze en historische achtergrond. Zo bestaat het carnaval van Venetië al sinds de 13de eeuw. Ook de maskers, vaak kunstwerkjes op zich, waren er vanaf het begin bij. Sociale status verbergen, dat was de oorspronkelijke bedoeling. In alle anonimiteit kon men zich eens lekker laten gaan en iedereen feestte met iedereen. Hoe laat was het dan in Venetië? Party-time!!

... draagt geen masker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten