woensdag 21 november 2012

Spreuk - Bloemen van geluk ...

'Bloemen van geluk moet je zelf planten', een spreuk van wijlen Phil Bosmans. Geluk... wat is dat eigenlijk voor iets? Ikzelf vind het alleszins niet gemakkelijk te omschrijven, integendeel! 

Plots is het daar... een geluksgevoel. En het is ook oh zo snel weer weg. Instant happiness die me ook afgelopen zondag plots overviel bij het gade slaan van een mooi tafereeltje tussen twee zusjes. Peuter-zus die baby-zus uit het niets (zo leek het voor mij) een dikke knuffel geeft. Wat moet je meer hebben om je zondagnamiddag nog beter te maken. De heerlijke zelfgemaakte carrot cake van de jarige had immers al heel erg zijn best gedaan voor een geslaagde zondag!   

... moet je zelf planten

Over geluk gesproken... een collega vertelde gisteren over Bhutan, een Aziatisch staatje ergens gelegen tussen China en India. In Bhutan is er blijkbaar een ministerie van Geluk met de daarbij horende minister van Geluk. De overheid streeft er naar een zo groot mogelijk Bruto Nationaal Geluk in plaats van zo veel mogelijk geld en producten na te jagen. Men gelooft niet dat je automatisch gelukkig wordt als al je materiële wensen zijn vervuld. Welzijn en emotionele groei zijn net zo belangrijk. Bhutan wordt vaak beoordeeld als één van de gelukkigste landen ter wereld. Iets waar we misschien van kunnen leren?

Deze spreuk herinnert me er trouwens aan dat ik zeker dit weekend nog mijn gratis en voor niets gekregen bloembollen van de dag van de klant in de grond steek. Binnenkort komt de vrieskou en dan is het te laat. Hopelijk brengen mijn zelfgeplante narcissen me geluk in het voorjaar!

2 opmerkingen:

  1. Helemaal pro Bruto Nationaal Geluk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Correctie: kleuter-zus :-) Soms inderdaad heel vertederend, maar soms knijpt ze iets te hard en vindt baby-zus het toch niet meer zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen