zondag 11 november 2012

Oude nachtkastjes in een nieuw jasje

Drie euro betaalde ik voor twee bruine nachtkastjes in de Kringloopwinkel van Geel. Dat is welgeteld anderhalve euro per stuk. Een koopje! Het is niet dat deze kastjes direct pareltjes te noemen waren, ik wist wel onmiddellijk welke richting ik ermee uit wou. Een frissere look, dat was het uitgangspunt.

Nachtkastje - voor

Een frissere look... wit zou het worden, direct ook de basis van ons interieur. De restjes verf in de kelder kwamen hierbij enorm goed van pas. Omdat wit natuurlijk snel gaat vervelen, speel ik graag met accentkleuren en ééntje die daarbij vaak terugkomt is groen. Ergens in huis lagen nog deurknopjes, in Ikea op de kop getikt wegens spotgoedkoop. Laten we zeggen dat er enig zoekwerk aan te pas kwam maar de volhouder wint / vindt. Ideaal voor mijn nieuw project, een groen accentje.  

Groen deurknopje - Ikea

Als er één ding gezien mocht worden aan de originele kastjes, dan waren het wel de fraai gevormde pootjes. Hier iets aan veranderen zou zonde geweest zijn. Wit en houttinten, dat werkt altijd. Een gouden combinatie!

Fraai gevormd kastpootje

Een veilige optie maar daarom niet minder mooi, de binnenkant van het kastje gewoon in het frisse wit schilderen. Een ideetje voor een volgende keer: behangpapier gebruiken voor de bekleding van de achterwand. 

Witte binnenkant

Bij één van de kastjes heb ik het deurtje achterwege gelaten. Variatie is altijd leuk en soms mag datgene wat in de kast ligt gewoon zichtbaar zijn. In dit geval zijn het enkele exemplaren van Flow. Een zeer fijn magazine om in te bladeren en inspiratie op te doen. Ik kijk al uit naar het volgende nummer! Wordt op 5 december verwacht.
  
Flow in open kastje

Ondertussen pronken beide nachtkastjes op onze zolder. Begin september werd die trouwens omgebouwd tot mijn eigen werkplek, kwestie van thuis en werk meer gescheiden te houden. In de living wordt er dus niet meer voor school gewerkt... iets wat hier ten huize Tierlanntijntjes erg toegejuicht wordt!

Kastjes - na

Wit kastje, witte muur... en twee babyplantjes zorgen voor een leuk groen accent. Plantjes kan je nooit genoeg hebben staan.

Babyplantjes

Stel je wil zelf aan de slag, zo ga je te werk.

stap 1 - ontvetten met ammoniak, sterk verdund met water
stap 2 - binnenkant opschuren (150*) en afstoffen - kunststof buitenkant niet opschuren
stap 3 - universele primer
stap 4 - binnenkant en buitenkant opschuren (240*) en afstoffen
stap 5 - eerste laag lak glans
stap 6 - binnenkant en buitenkant opschuren (240*) en afstoffen
stap 7 - tweede laag lak glans

* Het getal verwijst naar de korrelgrootte van schuurpapier. Hoe groter het getal, hoe fijner de korrel.

4 opmerkingen: