donderdag 12 september 2013

Muntgroen, part I

Muntgroen, ik ben er zot van. Het begon allemaal met onderstaand boek, Balls & Glory. Niet alleen een leuk receptenboek maar ik werd ook instant verliefd op de kleur van de cover. En met die kleur wilde ik wel eens aan de slag gaan.

Balls & Glory - mintgreen

Met het boek naar de plaatselijke verfwinkel en ja hoor, ik ging naar huis met een potje 'Balls & Glory-verf'. In het berghok stond al meer dan een jaar een commode te wachten op een likje verf en nu was het moment eindelijk daar ... tijd om dit kastje een beurt te geven! Helaas pindakaas geen voor-foto, maar het eindresultaat maakt alvast veel goed.

Extreme make-over

Het oorspronkelijke kastje had trouwens drie deurtjes waarvan ik er twee heb weggelaten zodat er een mooie open ruimte werd gecreĆ«erd. Kwestie van iets op te bergen dat stiekem toch gezien mag worden. Vanonder de gele vernislaag toverde ik vier prachtige blankhouten pootjes te voorschijn die ik enkel nog met witte olie behandelde. De scharniertjes werden opgeblonken en er volgde nog een nieuw deurknopje. Tierlanntijntjes goes Nordic en doet dat meer dan behoorlijk al zeg ik het zelf! Over tierlantijntjes gesproken, deze sierlijke groene kat maakt het plaatje compleet.

Lange nek

Tot zover part I van een vierluik, binnenkort dus meer van dat heeerlijke groen!

2 opmerkingen:

  1. Supertof gedaan! Ik ben zelf ook al een tijdje op zoek naar de ideale muntgroene kleur (ik ben namelijk van plan om mijn keuken in die kleur te schilderen), zou ik mogen vragen welke verf je juist gebruikt hebt? Alvast bedankt!! En nog veel schilderplezier ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Kelly, ik gebruikte verf van Dulux, kleur peppermint beach. Ik ben ook lang op zoek geweest naar de perfecte kleur en ben heel tevreden met het resultaat. Heel veel succes met je keuken! Groetjes, Ann.

    BeantwoordenVerwijderen