zondag 12 januari 2014

Vrolijke papierslinger

Kerst mag dan al een tijdje achter de rug zijn, versiering mag er altijd zijn in huis! Heel leuk en gemakkelijk om te maken is een eenvoudige papierslinger. Ik heb gekozen voor een exemplaar met geometrische vormen in verschillende kleuren en ging als volgt te werk:

Stap 1: Ga op zoek naar verschillende geometrische vormen (vierkant, driehoek, cirkel, ster, zeshoek, ...) op internet en druk deze een aantal keer af op gekleurd paper (mag iets dikker zijn dan de normale dikte). Teken in elke geometrische vorm met potlood de middenlijn.

Stap 2: Knip de verschillende geometrische vormen uit en bepaal in welke volgorde je ze aan elkaar wil naaien.

Stap 3: Plaats de eerste vorm onder het stikvoetje en naai op de getekende lijn. Na deze eerste vorm naai je gewoon verder (afstand naar keuze). Zo heb je tussen de verschillende vormen een stukje draad dat in elkaar gedraaid is.

Stap 4: Stikvoetje even omhoog en plaats een tweede vorm. Vanaf dan is het telkens een herhaling van vorige stappen. 

Stap 5: Boven en onder een knoopje in de draad en ophangen maar!

Afdrukken en uitknippen

Ophangen

zondag 5 januari 2014

Witter dan wit

Kringwinkelmateriaal... altijd fijn om mee te werken! Onderstaand kastje sprak me aan omwille van de glazen schuifdeurtjes. De rest vond ik vrij bombastisch maar toch... ik gaf het een kans en het meubeltje werd in de auto geladen.


Zwaar en bombastisch

De zware look van dit kastje moest weggeschilderd worden dus ging de keuze onmiddellijk naar fris hoogglans wit. Nieuwe deurknopjes, favoriete boekjes etaleren en last but nog least een schoon bloemetje.

Witter dan wit

Nieuwe deurknopjes

Favoriete kookboeken

Bloemetjes in vaas van de Kringwinkel

Hopla ... oud meubel, nieuw interieur!

vrijdag 3 januari 2014

Nieuw jaar, nieuwe kalender

Het feestgedruis loopt zo ongeveer op zijn einde en 2014 is ondertussen definitief van start gegaan... hoog tijd om mijn kalender voor het nieuwe jaar boven te halen. Ik kocht deze kalender tijdens een vijfdaags bezoekje aan de wondermooie stad Barcelona. Dit juweeltje behoort tot het gamma van Legami, een Italian Design Company dat een partnership is aangegaan met organisaties zoals UNICEF. Door producten te kopen steun je het goede doel. Op hun website zijn nog heel wat andere leuke hebbedingetjes te vinden, gaande van agenda's tot koffietassen.

'There is something good in every day!', wat heb je meer nodig om elke dag bruisend te starten! Laat dit een goed voornemen zijn, zelf heb ik immers af en toe last van een ochtendhumeurtje.   

There is something good in every day!

Elke maand word je getrakteerd op een passende afbeelding met tekst. Januari zegt mij: 'goodbye lazy days!' en inderdaad... vanaf maandag gaan we er weer stevig tegenaan op school!

Jammer maar helaas ... de lazy days zijn bijna voorbij

Wordt vervolgd in februari...